סוגים שונים

סוגים שונים של מכשירי שמיעה​

ישנם 5 גדלים עיקריים למכשירי השמיעה:

  1. מכשיר מאחורי האוזן BTE (מכשיר תלוי מאחורי האפרכסת)
  2. מכשיר באפרכסת ITE (ממלא את כל שקע האפרכסת) - מכשיר בתוך האוזן שבולט מעט לעין
  3. ITC. מכשיר זעיר בתעלת האוזן אשר מוסווה למדי בשל גודלו הקטן
  4. CIC. מכשיר זעיר, ויש גם זעירים במיוחד...
  5. Mini BTE RIC המוסתר מאחורי האפרכסת והצליל מועבר לתעלת האוזן באמצעות צינורית דקיקה ונסתרת.

 

מכשירי השמיעה המודרניים הם דיגיטאליים, מכוונים על ידי המחשב בהתאם לבדיקת השמיעה של הלקוח ובתוכם טכנולוגיה זעירה ומתקדמת. במכשיר המודרני, הטכנולוגיה מתקדמת ביותר. הגברת הצלילים מכוונת ואינה כללית, כך שיש עיבוד של הצלילים באמצעות מחשב זעיר . המערכת מגבירה את קולות הדיבור ומנחיתה את רעשי הרקע. ישנן עבודות המצביעות על הסתגלות קלה יותר לסוג זה של מכשירי שמיעה, ושיפור בהבנת הדיבור, ומאידך ישנן עבודות המצביעות על קשר בין הזנחת שיקום שמיעה לבין דמנציה. 

בכל גודל אפשר לקבל כל טכנולוגיה, כלומר אפשר לקחת מכשיר זעיר שיהיה מתקדם יותר או פחות, והדבר נכון לגבי כל הגדלים, 

בניגוד למה שאנשים מצפים, מכשיר זעיר אינו מכשיר חכם יותר, אלא לרוב - להיפך. טכנולוגיה דורשת בכל זאת מקום, כך שאם נרצה מכשיר מתוחכם ובעל פונקציות רבות יותר כמו יותר תכניות הפעלה, שליטה בעוצמה, הפחתת רעשי רקע, עיבוד מדויק יותר של הצליל, מנגנון חכם נגד feed back של הצליל שימנע ציפצופים של המכשיר וכו', עדיף להתאים מכשיר מעט גדול יותר. במידה ומעוניינים בשליטה בעוצמת המכשיר ובכל זאת רוצים מכשיר זעיר מסוג CIC, קיימים דגמים מתקדמים שלהם אפשרות תוספת שלט רחוק המאפשר מעבר תכניות או שליטה בעוצמה ואף אפשרויות לשליטה במכשיר השמיעה דרך הסמרטפון.

 

גם מבחינת חוזק המכשיר - עוצמת ההגברה, יש קשר לגודל : לרוב, מכשיר זעיר מתאים לליקוי שמיעה קל ובינוני, בעוד שמכשיר מאחורי האוזן יכול להתאים לליקוי שמיעה בינוני עד עמוק, אולם ישנם כיום גם מכשירים זעירים ומאוד חזקים. 

Share by: